rotishoposlo.no

Roti


Indisk subkontinental  inspirasjon.



Vi har satt sammen smaken av alle land fra det indiske subkontinentet. 


I tilleg til dette går vi veldig lang tid tilbabke mat retter som "sambaru" og ny kokt blanding av rødris.

Dette rettet ofte blir servert i Hindu templer og i følge våre historier muligens morderne sivilisasjons første mat. 


Vårt histore bygger seg på fra den forsvunnet kontinent i indiske hav Lemuria. 


"Tanken skrev seg i stor grad fra en populær nasjonalistisk orientiert retning innen tamilsk historieskriving hvor et tilsvarende kontinent med navn Ilemuriya eller Kumarikkandam forekommer som en overlevering fra gammeltamilsk diktning og mytologi".


I matkunsten vår brukes nemlig mest mulig uten vestlige grønnsaker.


Det servers ikke mat uten vårt  kongelige grønnsak "murungakai"

 

Vi holder det veldig enkelt som et spisested med maks fem forskjellige retter. Vi mener det er mest riktig å servere det beste, fremfor mye godt. En skal ikke ha mer enn 5 forkjellige retter inkl.dessert, og kjøkknet vårt bruker riktige råvarer som tilhører til det originale kjøkkenet. Eksempelvis bruker vi ikke tomat, tomatpurre, sitroner, paprika, agurk, reddik og konditorfarge i vårt indiske kjøkken.


 

Idéen for roti shop: Trinidad og Tobago

Rotien vi lager: fra Sri lanka m/fersk kokos, kurakkanmel(et av de sunneste meltypene som finnes) og rød bokhvetemel.

Vegetar / Vegan curry: fra sør-India, mer fra Bramen familien.

Kylling curry: Malaysia / Singapore / Sør-Afrika.

Biff curry: Sri Lanka / Sør-Afrika.

Svinne nake kotlett curry : Sri Lankanisk skogs curry kokt i kokosvann og kokosmelk.

Krydder: i gamledager ble disse krydderne benyttet i ayurveda medisin og fortsat bukes som medsin.

Innpakning metode med fersk bananblad fra: Sri Lanka / Sør-India


Til slutt bruker vi eksotisk fruktmiks på toppen.

Vi bruker kokosvann for å koke kjøtt.