rotishoposlo.no

Priser og nye bilder vil komme snarest.

Matallergiinformasjon:


Vår mat har følgende matallergier, vennligst send oss e-post dersom noe er uklart og det er veldig viktig at dere tar kontakt med oss før dere spiser hvis noe er uklart.

Nr 1, 2, 3, 4, 6, 8, 9, 10, 11, 12, 13


Matallergi - merking av matvarer

14 kategorier allergener ingredienser som alltid skal merkes.


1. Kornslag som inneholder gluten:

Det inkluderer hvete, rug, bygg, havre, spelt, korasanhvete og lignende. Disse kornslagene finner du ofte i mat som inneholder mel, slik som krutonger, brød og bakervarer, kaker, couscous, bearbeidede kjøtt- og fiskeprodukter, sauser og supper. Kornslaget må deklareres, men det er opp til produsenten om gluten angis i tillegg.


2. Skalldyr:

Dette inkluderer krabbe, hummer, reker, krill, kreps og scampi og lignende. Skalldyr finner du ofte i salater. Disse ingrediensene kan også finnes i skalldyr- og fiskeretter, i wok retter, sauser og lignende til bruk i thairetter.

3. Egg:

Egg finner du ofte i kaker, majones, sufflé, pasta, paier og noen kjøttprodukter, sauser, desserter og matvarer som er penslet med egg.


4. Fisk:

Fisk finner du ofte i skalldyr og fiskeretter, leverpostei, salatdressinger, tapende, buljong og i Worcestersaus.


5. Peanøtter:

Peanøtter finner du ofte i kjeks, kaker, desserter, sjokolader, iskrem, peanøtt olje, peanøttsmør, asiatiske og orientalske retter.


6. Soya:

Soya finner du i tofu, miso, tempeh, soyasaus, soyadrikker og soyamel og lignende. Soya brukes også i noen desserter, iskrem, kjøtt- og fiskeprodukter, sauser, supper og vegetarprodukter.

7. Melk:
Melk finner du i smør, ost, fløte, iskrem, desserter, melkepulver, yoghurt, bakverk, supper og sauser og lignende. Noen matvarer er penslet med melk.


8. Nøtter:
Dette inkluderer mandler, hasselnøtter, valnøtter, cashewnøtter, pekannøtter, pistasjnøtter, paranøtter og macadamianøtter. Du finner ofte nøtter i brød, kjeks, småkaker, desserter, iskrem, sjokolade, marsipan, nøtteoljer og sauser. Mandelflak brukes i asiatiske retter.


9. Selleri:
Dette inkluderer stangselleri (stilkselleri), og blader, frø og rot (knoll) av selleriplanten. Selleri finner du ofte i krydder og krydderblandinger, salater, noen bearbeidede kjøtt- og fiskeprodukter, supper, dressinger og buljong.

10. Sennep:
Dette inkluderer sennep, sennepspulver og sennepsfrø. Du finner ofte sennep i bearbeidede kjøttprodukter, curry- retter, marinader, salatdressinger, sauser og supper.

11. Sesamfrø:
Sesamfrø finner ofte du i brød, vegetarretter, godteri, knekkebrød, kjeks, hummus, sesamolje, sesammel og tahini (sesampasta).


12. Svoveldioksid og sulfitter:
Sulfitt brukes ofte til konservering av frukt og grønnsaker (inklusive tomat), og i noen kjøttprodukter, så vel som i brus, juice, vin og øl.


13. Lupin:
Dette inkluderer lupinfrø og lupinmel, og kan finnes i noen typer brød, bakervarer, mel, vegetarprodukter og pasta.

14. Bløtdyr:
Dette inkluderer muslinger, snegler, blekksprut, blåskjell, kamskjell, østers, hjerteskjell, kråkeboller, akkar, kalamari og sjøsnegler o.l. Du finner ofte bløtdyr som en ingrediens i fiske- og skalldyrkraft, i supper, marinader, sauser og i fisk- og sjømatkrydder.